Blog Youth Exchange – Craft Your Own Success

Youth Exchange – Craft Your Own Success

Mladinska izmenjava Craft Your Own Success se je odvila med 5.8 in 13.8. na Javorniškem Rovtu v Jesenicah. Z mladinsko izmenjavo smo mlade ozavestili o pomenu tradicije, obrtništva in koncepta samozadostnosti ter okrepili zavedanje, da ukvarjanje s takšnimi dejavnostmi omogoča razvijanje veščin, ki jih zahteva trg dela. Pridobili so osnovna podjetniška znanja, okrepili kritično mišljenje o potrošniški družbi in bili hkrati spodbujeni k bolj trajnostno naravnanem načinu življenja.

Glavni produkt izmenjave je bil zaključni sejem v središču Jesenic, kjer so udeleženci lokalni skupnosti predstavili, kaj so na izmenjavi počeli (svoje izdelke in pridobljena znanja), program Erasmus+ ter za obiskovalce pripravili kratke predstavitve na temo tradicionalnih obrti držav iz katerih prihajajo. Mladim so se pridružili tudi nekateri obrtniki in podjetniki, s katerimi so sodelovali tekom mladinske izmenjave.
Izmenjave se je udeležilo 25 mladih (starih od 18 – 30 let) iz 5 držav (Italije, Madžarske, Poljske, Slovaške in Slovenije).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *